Doğanın İzinde Başarılı Yaşam Deneyimleri

KAMP POZİTİF ile Kampçılık ve Uluslararası YUNGA Programı

Neden Kamp Pozitif ile iş birliği yapıyoruz?

Maya Okulları’nın eşsiz vizyonunda birleşen “Doğanın İzinde Başarılı Yaşam Deneyimleri – Kampçılık ve YUNGA” programları, çocukların bütüncül gelişimini desteklemeyi ilke edinmektedir. Bu iş birliği aynı zamanda, çocuk ve gençlerin sosyal ve çevresel sorunlara ilişkin farkındalıklarını artırmayı, değişimin aktif birer temsilcisi olmaları için davranışlarını geliştirme konusunda onları motive etmeyi amaçlamaktadır. Kamp yaşamında, doğanın sadeliğini ve zenginliğini keşfedecek katılımcılara, edindikleri bilgi ve becerileri günlük rutinlerine dönüştürme fırsatı sağlıyor.

Maya'nın Bütüncül Gelişim Vizyonu

Maya Okulları’nın “hayatın her alanında başarı deneyimi yaşatma” vizyonu ile YUNGA’nın uluslararası çocuk ve gençlik programının katılımcı yapısı benzer amaçlarda birleşiyor.

Felsefe ve Yaklaşım

Doğanın sessizliği, sadeliği ve özgünlüğü, çocukların kendilerini, arkadaşlarını ve çevrelerini yeniden keşfetmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Uluslararası Boyut

Birleşmiş Milletler’in Food and Agriculture Organisation tarafından onaylanmış sertifika imkanı.

Bu programın çocuklarımıza nasıl bir faydası olacak?

Bu program, çocukların kişisel ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Katılımcılarına, tüm duyularını aktif kullanma, takımın parçası olma, liderlik fırsatlarını bulup değerlendirme, problemlere ve çözüm yollarına ezberlerin dışında yaklaşma gibi 21. Yüzyıl becerilerini edinme fırsatı sağlamaktadır. Bununla birlikte silgi ihtiyacı olmayan, oyun ve neşenin bolca bulunduğu duvarsız ortamları deneyimlemek de katılımcılara ayrı bir keyif sunmaktadır.

Çocukların ailesi ile birlikte katılma şansının verileceği bazı kamplarda ise az teknolojili ortamlarda aile bağların güçlenmesini deneyimleyeceksiniz.

Kişisel Gelişim

Kamp hayatı, çocuklara öncelikle kendileri ve daha da özelde duyguları ile yüzleşme olanağı sağlıyor; sevdiklerim-sevmediklerim, endişelerim-heyecanlarım, yapabildiklerim-risk almaktan kaçındıklarım vb. Kamp aynı zamanda, aileden sağlıklı bir süreliğine ayrılmaya giden yolun en keyifli duraklarından biridir. Rekabetçi günlük yaşamda unutmaya başladığımız yardımseverlik, paylaşım ve birlikte iş yapma gibi değerleri öğrenmek ve içselleştirmek için sayısız deneyim sunar.

Yetenek Geliştirme

Kamp deneyimi, kendini ifade etme, ekiple birlikte hareket etme, eleştirel bakış açısı, girişimcilik gibi beceri ve yetenekleri çocuklara kazandırıyor.

Az Dijital, Çok Manuel Yaklaşımı

Bu yaklaşım, çocukların oyun ve neşe ile doğal bir çevrede kendilerini ifade etmelerine ve hata yapmaktan korkmadan öğrenmelerine imkan tanıyor.

Kursun İçeriğinde neler var?

Doğanın İzinde Başarılı Yaşam Deneyimleri – Kampçılık ve YUNGA Programının içeriği, çocukların doğayla iç içe bir yaşam deneyimi kazanmalarına yöneliktir. Kamp hayatı, liderlik eğitimi ve farklı kamp yerleri seçenekleri, çocukların kendilerini ve çevrelerini daha derinlemesine tanımalarına imkan tanır. Her ayrıntının bir yaşam dersi taşıdığı bu program, çocuklara hayatın karmaşıklığını basit ve doğal bir bakış açısıyla anlamalarını sağlar.

Not:Açık havada yapılan etkinliklerde/kamplarda ihtiyaç duyulacak çadır, mat, uyku tulumu gibi temel kampçılık malzemeleri kullanımınıza Kamp Pozitif tarafından sunulmaktadır.

Kamp Programı

• 22-23 Eylül 2023 “Merhaba Sonbahar Kampı” – Okul Bahçesi, Çadır Konaklamalı
  • 7-8 Ekim 2023 “Doğa Kampı” – Kızılcahamam/Mengen,  Çadır/Tesis Konaklamalı
  • 12-15 Kasım 2023 “Doğa ve Macera Kampı”, Beypazarı Tesis Konaklamalı

Not: Kamp tarihleri yaklaşıtığı zaman kayıt için velilerimize bilgi verilecektir.

Hangi kursun çocuğunuz için en iyi olduğuna karar veremediniz mi?