Mayart Project- Dijital Sanat Eğitimi

Görsel Yaratıcılık Atölyesi

Maya Görsel Yaratıcılık Atölyesi neden oluşturuldu?

Maya Yetenek Fabrikası görsel sanatların yalnızca bir beceri olmadığını, aynı zamanda duygusal zekanın, özgürlüğün ve hayal gücünün bir ifadesi olduğuna inanmaktadır. Sanat, Maya Okullarının temel taşlarından birisidir ve etik değerler, özsaygı, empati gibi kavramları öğrencilere aktarmak için bir araç olarak kullanılmaktadır.

Farklı Bakış Açısı

Sanatın, düşünceleri, duyguları ve hayalleri geniş bir perspektiften görmeyi sağlaması.

Yaratıcılık ve Özgünlük

Teknik becerinin ötesinde, iç dünyalarını dışa vuran bir ifade biçimi olarak sanat.

Bu atölyelerin çocuklarımıza nasıl bir faydası olacak?

Görsel Sanatlar Eğitimi, çocukların duygularını ve düşüncelerini özgürce ifade etmeleri, kendilerini daha iyi tanımaları için bir yolculuk olarak görülmektedir. Bu sanat yolculuğu, yalnızca bir başlangıç olarak kabul edilir, iyi ve dolu dolu bir başlangıç olarak Maya tarafından tasarlanmıştır.

Kişisel Gelişim

İç dünyalarını keşfetme, duygularını ifade etme imkanı.

Estetik Algı

Sanatın estetik boyutunu anlama ve bireyde ayırt edici kuvvet geliştirme.

Teknoloji ve Sanatın Buluşması

Dijital Sanat Eğitimi ile dijital dünyada sanatın sınırsız yaratıcılığını keşfetme.

Görsel sanatlar atölyelerinin içeriğinde neler var?

Sanat Atölyesi Kapsamı

Sanatın farklı alanlarının ve tekniklerinin içselleştirilip tasarım ritmiyle buluştuğu atölyemizde öğrencilerimizin, alanda uzman olan akademisyen, tasarımcı ve sanatçılar ile bir araya gelerek sanat projelerini tasarlamalarını; müze, sanat galerisi gezileri yapmalarını, dönem sonunda sanat üretimlerini sergileyerek sanatın ilham verici yolculuğunu deneyimlemelerini teşvik ediyoruz. Bu kapsamda, program içinde yer alan etkinlikler aşağıdaki gibidir:

1. 600 Yıl Önce Renkler
  2. Tarih Öncesindeki İzleri Yakala
  3. Sanatta Yüzler
  4. Mono Baskı ile Defter Kapağı Tasarla
  5. Muhteşem Moda
  6. Müzede Bir Gün
  7. Füreya Koral Kilden Objeler
  8. İllüstrasyon Sanatı
  9. Müziğin Tuvaldeki Ritmi
  10. Dönem Sonu Sergisi
  11. Mükemmel Portreler
  12. Sanat Galerisinde Bir Gün
  13. Adım adım Anime
  14. Fırtınalı Denizler (William Turner )
  15. Tuvaldeki Başyapıt
  16. Afrika Sanatı ve Maskeler
  17. Soyut Heykeller
  18. Güneşli Nilüferler ( Claude Monet )
  19. Frottage Tekniği
  20. Dönem Sonu Sergisi

Hangi kursun çocuğunuz için en iyi olduğuna karar veremediniz mi?