Genel Müdür Mesajı

Merhaba

Herkes soruyor; çocuğumu nasıl yetiştirmeliyim, eğitimi için nelere dikkat etmeliyim, nasıl okul seçmeliyim diye. O kadar haklı bir soru ki… Çünkü çok önemli; çocuklarımızın eğitimi, akademik başarıları, yaşamda kendilerini nasıl var edecekleri, becerileri, gelişimleri. Peki ama nedir çaresi, yolu yordamı, yöntemi? İşte tam da bunu paylaşmak için 22 yıldır buradayız. MAYA 22 senedir bu sorulara çalışıyor. 22 senedir bilimin yol göstericiliğinde somut olarak çözümlerini ortaya koyuyor. Peki nedir MAYA?

Maya; sabah çocuklarınızı bırakabileceğiniz ve akşam güvenle teslim alabileceğiniz; çocukların da bu süreçte sadece müfredatta yazan konuları işleyip ilgili sınavlardan not alabileceği bir yer değil. Çünkü okul böyle bir yer değil.

MAYA; öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle, baştan sona okulun her detayıyla geleceğe hazırlanan, öğrencinin değil “insanın” hayat yolculuğuna eşlik eden, her güne yeni bir hayalle başlayıp her günü o hayalin ürünlerini elinde tutarak bitiren, sizin gibi, bizim gibi, bir ağaç gibi, bir çocuk gibi nefes alan, yaşayan, üreten bir yer.

Adına okul diyoruz ama, MAYA hayatın ta kendisi…

Bize göre içindekiler gülmüyorsa, sormuyorsa, koşmuyorsa, merak etmiyorsa, konuşmuyor, sarılmıyor, üretmiyor, sorgulamıyor, kendi gücüne ve yapabileceklerine inanmıyorsa orası yaşamıyordur.

MAYA 22 yıldır yaşıyor. Öğrencileriyle, öğretmenleriyle, velileriyle, mezunlarıyla, bahçedeki çiçekleri, sınıfları, koridorları, duvarlarıyla yaşıyor. Maya da yanıtı aranan “Çocuklar okula hazır mı?” sorusu değil, “Okul çocuklara hazır mı?” sorusudur. Bu nedenle her zaman yaşayan bir okul olma, her zaman hazır olma hedefini kovalıyoruz.

Yeni kuşak yeni bir geleceğe doğru yüzüyor. Üniversiteden mezun olmanın ayrıcalık olduğu zamanlar geride kaldı. Başka bir gelecek bekliyor bizi.  Dünya; akademik olarak başarılı, sosyal becerileri yüksek, girişken, irade sahibi, sorumlu, çalışkan, değerleri olan, dirayetli, üretken, “hepsinin toplamı” donanımlı olmayı bekliyor evlatlarımızdan.  Bütüncül olarak ve dengeli şekilde yetişmelerini istiyor. Kuşun kanatları gibi, ağacın yaprakları gibi.

Maya “soru çözen” değil “sorun çözen” çocukların hedefe ulaşacağını biliyor. Maya sadece bilen değil, yapa“bilen” çocukları hedefliyor. Biz biliyoruz ki; çocuğun başarılı olması için öncelikle farkındalığının yüksek, iradesinin sağlam, zihninin berrak olması gerekir. Biz biliyoruz ki çocuğun başarılı olması için öncelikle mizacının, öğrenme stilinin, anlama ve algılama biçimlerinin gözetilmesi gerekir. Her çocuğun müfredatının kendi içinde saklı olduğunu bilen bir eğitim ortamında olması gerekir. Her çocuğun parmak izi kadar farklı olduğunun bilincinde bir sosyal çevrede olması gerekir.

Maya 22 yıldır bunların farkında. Bu farkındalığın katkısı ile çocuklarımızı akademik olarak donanımlı, sosyal ve duygusal becerileri yüksek, yabancı dil konuşan, dünya ile tümleşik, mutlu bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.

Zihin ve bedeni bir bütün olarak gören, bilgiden bilgeliğe yürüyen felsefemizi, aktif öğrenmeye dayalı bakışımızı, çoklu zekaya dayalı modelimizi, doğrudan öğretim temelli stratejimizi her bir takım üyemizle derinlemesine paylaşıyoruz. İç ve dış akreditasyon araçlarıyla nerede olduğumuzu her yıl dışarıdan denetliyoruz.

22 yılın ardından bugüne baktığımızda;

Ezberci olmamamıza rağmen merkezi sınavlarda, kurulduğumuzdan beri her zaman ilk sıralarda olmamızı,

Türkiye’de binlerce okul arasında eğitimde “know how” geliştirebilen birkaç okuldan biri olabilmemizi,

Öncü Uygulamalar ile Türk Eğitim Sisteminin bilge kurumu olma unvanımızı,

Yurtdışında ve Türkiye’de birçok kurumda başarılı bir kariyer yürüten mezunlarımızın teşekkürlerini,

Dünyanın ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinde eğitim gören mezunlarımızın başarılarını bu farkındalığımıza ama daha önemlisi niyetimize borçluyuz.

Bundan sonra da aynı niyet, aynı azim ve aynı felsefe ile yolumuza devam edecek, çocukların gözündeki pırıltıyı takip etmeyi sürdüreceğiz.

Fikri hür, irfanı hür vicdanı hür nesiller sorumluluğumuzu ve çocuklarımızın genel iyiliğini unutmayacağız.

Bu güzel, zorlu, onurlu yolculukta bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Oktay Selçuk