Öğrencilerimizle sağlıklı beslenmenin önemi, sağlıklı beslenmenin bedenimizi korumak için önemli olduğu ve bunun için çaba sarf etmemizin gerekliliği konusunda sohbet ettik.

Özellikle kış mevsiminde C vitaminin sağlığımızı koruması nedeniyle önemli olduğu ve bizi nasıl koruduğu, C vitamininin hangi meyvelerde bulunduğu üzerine beyin fırtınası yaptık ve hep birlikte portakallarımızı sıktık.


Öğrencilerimizin, küçük kas gelişimlerini desteklemek, portakalları sıkarken ve bardaklara boşaltırken dikkat, el göz koordinasyonu ve odaklanmalarına hizmet eden, başladıkları bir işi bitirmek için sabır ve çaba göstermeleri planlanan etkinliğimizin ana kazanımlarımızdandı. Bu nedenle çocuk, kendi ihtiyacı olan ve yapabileceği her tür eylemi kendi gerçekleştirmelidir. Bu özgüven ve kendine yetme ihtiyaçlarını giderme ve günlük yaşam becerilerini edinmesi açısından önemlidir. Kendi işini kendi yapan çocuk, bağımsızlaşır, özgür bir birey olur ve kendine olan güveni artar.


Etkinliğin devamında çocuklar evlerinden getirdikleri meyve sıkacaklarıyla kendi portakal sularını sıkıp arkadaşlarıyla birlikte içmenin keyfini yaşadılar.

Bunlara da gözatın!

2. Sınıflarımız İlham Perileri: Mozart’ın Yazarı Ayfer V. Artaç ile Buluştu

Okulumuzda; İlham Perileri: Mozart kitabının yazarı Ayfer V. Artaç, 2....

KIŞ HASTALIKLARI’NA HAZIR MIYIZ ?

Uzman Dr. Sn. Özlem Gülümser ile ‘ kış hastalıklarını ‘...

Sınıf Öğrencilerimiz MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesini Ziyaret Etti

MAYA’DA ATATÜRK KOŞUSU

Atatürk’e Saygı ve Spor Ruhu Bir Arada : Maya Okulları...

6.SINIF YAZAR BULUŞMASI

Maya Okullarında Yazar Serap Şahin ile İlham Dolu Bir Gün....

MAYANIN SIRRI YAZAR BULUŞMASI

HARFLER KAYBOLURSA….Bir gece aniden içindeki harflerini kaybeden bir kitap ne...

“ÇAY POSASINDAN GÜBREYE” ADLI PROJEMİZ ÇİĞDEMİM DERNEĞİ’NE TESLİM EDİLDİ

“Çay Posasından Gübreye” Açık Okullaşma Projesi Tamamlandı.Okulumuzda, Önce Öğretmen Vakfı...

Dr. Gökhan Atıcı’dan 4. Sınıf Öğrencilerine Jeoloji Semineri

Okulumuz, 4. sınıf öğrencilerine yönelik unutulmaz bir jeoloji semineri düzenledi....

BİLİM APARTMANI YAZAR DAVETİ

Okulumuzda Bilim Apartmanı kitabının yazar ekibi olan Takımyıldızı Ekibini ağırladık....

Ziya Öğretmenle Keyifli Bir Paylaşım Saati

Okulumuzun kurucusu Prof. Dr. Ziya Selçuk, velilerimizle bir araya gelerek...