SPOR – SANAT -MÜZİK

Maya Akademi

Yıldızın Maya’da Parlasın!

Çocuklarımızın sürdürülebilir hayat başarısı elde etmeleri için bütün ihtiyaçlarının dengeli olarak karşılanması ve geliştirilmesi çok önemli. Çocuklarımızın geleceğin dünyasında fark yaratabilmeleri, mutlu ve verimli bir birey olarak kendilerini gerçekleştirmeleri için entelektüel, sosyal ve duygusal, fiziksel gelişimin olmazsa olmaz olduğunun farkındayız.

Bütüncül Gelişim Modeli adını verdiğimiz bu modelde; Müzik, Sanat ve Sporun çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmesine olan katkılarını biliyoruz. Çünkü sanatın ve sporun ince ayarından geçmemiş olan çocukların şahsiyet ve duygu eğitimi tamamlanamaz.

Çocuklarımız, müzik, sanat ve spor ile içlerindeki müfredatı açığa çıkaracak ve sağlıklı bir şekilde yetişecekler.

SUNA KORAT MÜZİK VAKFI İLE
Piyano, Keman ve Gitar Kursları

Çocuklarda yapılan birçok çalışma, müzik eğitiminin kas ve hareket yeteneklerini geliştirdiğini, dikkat toplama ve odaklanmaya yardımcı olduğunu, görsel – konumsal koordinasyonu sağladığını, duygularını kontrol etmede ve kaygı durumlarını azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Haftada sadece 1 saat enstrüman çalmanın birkaç ay sonunda beynin hafıza, işitme ve motor işlevlerinden sorumlu bölgelerinde büyüme ve aktivite artışı sağladığını biliyoruz. Verilere dayalı bu bilinçle 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında “SUNA KORAT MÜZİK VAKFI” ile yaptığımız iş birliği ile piyano, keman ve gitar kurslarımızı bir adım öteye taşıyor, işinde uzman eğitmenlerle grup ve bireysel derslerimizi birlikte yürütüyoruz.

MAYA MÜZİK AKADEMİSİNDE
Piyano, Keman ve Gitar Kursları

Suna Korat Müzik Vakfı’nın alanında uzman eğitmenleri liderliğinde, farklı yaş gruplarına uygun nota eğitimi ile paralel yürütülecek derslerimizde, öğrencilerimizin kısa sürede enstrümanında uzmanlaşmasını hedefliyoruz.

• Grup dersleri minimum 3, maksimum 5 kişilik gruplar ile gerçekleşecektir.

• Özel ders isteyen velilerimiz için ayrıca planlama yapılacaktır.

• Grup dersleri Cumartesi günleri gerçekleşecek olup, grup ders için ders süresi 50

dakika, özel ders için 40 dakikadır.

• Grup dersleri için kurs kayıtları dönemlik, özel ders için aylık olarak

gerçekleştirilecektir.

BKM MUTFAK İLE
Yaratıcı Drama ve Çocuk Atölyeleri

Öncelikli amacımız, Bkm Mutfak Çocuk Atölyesi ile yaptığımız profesyonel iş birliği ile çocuklarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak ve tiyatro ile tanıştırmak.

Bunu da çocuklarla çalışma konusunda uzman, tiyatro eğitimi almış profesyoneller aracılığıyla yapmaktayız.

BKM MUTFAK ATÖLYE İLE
Yaratıcı Drama ve Çocuk Atölyeleri

Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın drama ve tiyatro etkinliklerine katılarak edinecekleri becerilerin onları kendilerine güvenen, çalışkan ve empatik bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını biliyoruz. Rol yapma, şarkı söyleme, mış gibi yapma, sesli okuma, hayal kurma gibi tiyatral etkinliklerin çocuklarımızın bütüncül gelişimine olumlu katkılar sağladığını biliyoruz. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında “BKM MUTFAK” ile yaptığımız iş birliği öncülüğünde açılacak yaratıcı drama ve oyunculuk atölyeleri ile öz düzenleme ve çatışma çözme becerisi edinmiş, dil gelişimi desteklenmiş çocuklarımızın yetişmelerine katkı sağlıyor, fark yaratmaya devam ediyoruz.

• Kurs Süresi: 4 ay

• Ders Saati: Haftada bir gün, 55’er dakikalık 2 ders saati olarak yapılmaktadır.

• 7-12 yaş arası çocuklarımızın katılım sağlayacağı atölyelerin bitiminde, çocuklarımız

BKM Mutfak’tan katılım belgesi alacaktır.

• Kurslar 4 ay boyunca her Pazartesi günü İncek, her Salı günü ise Oran Yerleşkemizde gerçekleşecektir.

NISH SPOR AKADEMİSİ İLE
Basketbol, Voleybol, Yüzme, Jimnastik ve Halk Dansları Kursları

Spor, çocuklarımızın çok yönlü gelişimleri için olmazsa olmazlardan. Düzenli spor yapan ve bir takım içinde çalışan çocukların, sorumluluk bilinci yüksek, disiplinli ve özgüveni yüksek bireyler olduğunu biliyoruz.

Hayatında spor olan öğrencilerin, odaklanma becerilerinin yüksek, takım çalışmalarına yatkın, yaşanılan bir sorun karşısında hızlı ve çözüm odaklı karar verme yeteneğine sahip oldukları yapılan araştırmalarla kanıtlanmış gerçeklerden sadece birkaç tanesi.

Bu sebeplerle 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında “NISH SPOR KULÜBÜ” ile yaptığımız iş birliği ile basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik ve halk dansları kurslarımızı bir adım öteye taşıyor, tecrübeli ve alanında uzman antrenörlerle spor okulumuzda verdiğimiz sosyal ve sportif eğitimlerle çocuklarımızı başarılı birer sporcu olma yolunda destekliyoruz.

NISH SPOR KULÜBÜ İLE
Basketbol, Voleybol, Yüzme, Cimnastik ve Halk Dansları Kursları

Temel amacımız çocuklarımıza dostluğu, disiplini, takım çalışmasını, paylaşmayı ve rekabeti öğretmek. Bunun yanı sıra, Nish Spor Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz profesyonel iş birliği ile öğrencilerimizin, akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal yaşantılarına katkıda bulunarak hem yurt içi, hem yurt dışı öğrenimlerinde avantaj sağlamaktır.

• Basketbol, Voleybol, Yüzme, Cimnastik ve Halk Dansları Kursları hafta içi ve hafta sonu yaş gruplarına göre yapılandırılarak uygulanacaktır.

• Spor kursları yıl boyunca devam edecek olup, ön başvuru NISH SPOR KULÜBÜ web sayfası üzerinden yapılacaktır.

• Ders günleri, saatleri ve tüm detaylar www.nishsporkulubu.com adresinde her branş için belirtilmiştir.