YÖNETMEN YİĞİT KÜÇÜKKİBAR MAYA'DA!

25 Kasım 2019

Bir film insanların yaşamlarını ve dünya görüşlerini değiştirebilir, çok kişisel ve özel anlamlar içerebilir aynı zamanda algılara da hükmedebilir. Sinemanın bugün bireyler üzerindeki etkisinin farkındalığıyla Türkçe Zümresi olarak Ulus Baker’in; “Her nesil bizden daha az okuyor, daha çok izliyor.” Cümlesinde de yola çıkararak Mayadokya kitaplarımız kapsamında kitapla sinemayı buluşturmak istedik. Bu sebeple gerçekleştireceğimiz kısa film çalışmasına ön hazırlık olarak Yönetmen Yiğit Küçükkibar’ı okulumuzda konuk ettik. TRT’deki birçok programın yönetmenliğini yapan, çektiği kısa filmlerle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ödüller alan Küçükkibar, 25 Kasım Pazartesi günü 6. Ve 7. Sınıf öğrencilerimizle Türkçe Öğretmeni Özlem Yılmaz eşliğinde senaryo yazımı, film çekimi gibi konularda öğrencilerimizle bir atölye çalışması gerçekleştirmiştir. Öğrencilerin renkli sorularıyla şekillenen atölyenin sonunda Küçükkibar, Mayalılara, “İyi bir senarist ve yönetmen olmak istiyorsanız çok okumalı ve çok izlemelisiniz ayrıca fikirlerinizi özgür bırakmalısınız.” Diye seslenmiştir. Biz de Sayın Yiğit Küçükkibar’a katılımından ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

YÖNETMEN YİĞİT KÜÇÜKKİBAR MAYA'DA!