Vedic Matematikle Başarıya Daha Yakın!

12 Şubat 2021

Vedic Matematik, Hint Matematiğinin eski sistemine verilen isimdir. Bu sistem astronomide, geometrik cisimlerin alan hesaplarında , Pisagor teoreminde, cebirsel ifadelerin yazımında kullanılmıştır. Vedic Matematik, işlemlerde hızlı ve pratik çözmeye yarayan bilimdir.
Vedik matematiğin faydaları her yaştaki bireylerin beyinlerinde bulunan sağ ve sol lobları çalıştırarak işlem hızlarını ve düşünme hızlarını arttırır.Bu sayede sınavlarda daha az zamanda sorular çözülerek zaman kazanmayı sağlar.
Maya Okulları olarak 8.sınıf, liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için Sn.Ahmet AKYOL tarafından Microsoft teams aracılığıyla ‘’ Vedic Matematik Eğitimi ‘’ paylaşımı gerçekleştirilmiştir.
Daha dikkatli, daha pratik olma yöntemleriyle tanıştığımız keyifli paylaşım öğrencilerimizin aktif katılımlarıyla anlamlanmıştır.
Değerli katkılarıyla bizleri matematiğin pratik ve keyifli dünyasıyla buluşturan Sn. Ahmet AKYOL ve sevgili matematik zümre öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Vedic Matematikle Başarıya Daha Yakın! Vedic Matematikle Başarıya Daha Yakın!