UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA!

03 Aralık 2020

5.Sınıf öğrencilerimiz  Fen Bilimleri dersi kapsamında 2 Aralık Çarşamba günü  14.30-15.10 zaman aralığında (İzmir'de bulunan ve Türkiye'deki tek) Uzay Kampı iş birliğiyle "Ay ve Evreleri"  konulu online sunumuna katıldılar. Bildiğiniz üzere insanlığın Dünya dışında ayak bastığı tek gök cismi olan doğal uydumuz Ay ve onun gökyüzünde neden farklı şekillerde görüldüğü ilk ünitemizin konuları arasındaydı. Gerçekleştirilen eğitim  ile öğrencilerimiz önce Ay'ın özelliklerini hatırladılar. Aynı zamanda geçmişe bir zaman yolculuğu yapıp 20 Temmuz 1969 tarihinde "İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım" sözlerini söyleyen astronot Neil Armstrong'un, Buzz Aldrin ve Michael Collins ile Ay  macerasını yaşadığı Apollo Programı ve çok daha fazlası hakkında da bilgi edindiler. Süper Ay, Mavi Ay, Kanlı Ay gibi doğa olaylarının nasıl oluştuğunu öğrendiler. Öğrencilerimize fen bilimlerine olan ilgileri uygulamalı eğitimlerle arttırılarak; diyalog kurma, sorgulama ve eleştirel düşünme konularında yol gösterici olmayı hedeflediğimiz bu yolda işbirliği ve emekleri için Uzay Kampı'na ve fen bilimleri öğretmenlerine teşekkür ederiz.

UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA! UZAY KAMPI TÜRKİYE MAYA OKULLARINDA!