TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR!

06 Mayıs 2021

Yayaların, hayvanların ve araçların kara, hava ve deniz yolları üzerindeki hal ve hareketlerine trafik denir. Trafik kelimesinin etimolojik kökeni eski İtalyancadaki “traffico” ve “trafficare” kelimelerine dayanır. Eski İtalyancada traffico “ticaret” anlamına gelir.

Trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa'da bir konsey kurulmuştur. Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı «Uluslararası Karayolu Güven Haftası» olarak kabul etmiştir.

Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesi yolunda çaba gösteren kuruluşlarca, aynı hafta «Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası» olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları, radyo, televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halka trafik kuralları anlatılır. Trafik kurallarına uyulması gereği belirtilir. Okullarda öğrencilere trafik bilgileri öğretilir.

Maya Okulları 4.sınıf öğrencileri Trafik Haftasında çeşitli etkinlikler düzenledi. Sınıf içinde trafik kurallarını hatırlatan sunu ve video izlediler. Sunu sonrasında çeşitli sloganlarla afişler tasarladılar. Minecraft Edu ile yol ve yaya geçitleri inşa ettiler.

TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR! TRAFİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR!