Tiyatro Sanatın Tümü Gibi Bir Okuldur

25 Mart 2019

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Maya Okulları İncek Yerleşkesi Okul Aile Birliğimizin değerli girişim ve katkılarıyla 1. ve 2. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 25 Mart 2019 Pazartesi günü 10.00’da okulumuz konferans salonunda “Parkta Bir Gün” adlı tiyatro gösterimi gerçekleştirilmiştir.
Üç kedinin bir parkta karşılaşması ile başlayan oyunda kedilerin üçü de farklı fiziksel ve karakter özelliklerine sahiptir. Birlikte oyun kuramayan ve bencil davrandıkları için bir süre yalnız kalmanın ne kadar da sıkıcı bir durum olduğunu yaşayarak deneyimleyen akıllı kediler, bu tek başınalıktan oynayarak kurtulmayı öğrenirler. Böylece birlikte olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşamayı öğrenirler. Oyun da öğrencilerimizin farkındalık kazanmalarını önemsediğimiz arkadaşlık, paylaşmak, birlikte üretmek, yardımlaşmak ve kendini doğru ifade edebilmek gibi kavramlar profesyonel oyuncuların performansları, şarkılar ve danslar eşliğinde anlatılmıştır. Sayın Sabahattin Kudret AKSAKAL’ın  “Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur. Eğitir, geliştirir insanı, dünyasının sınırlarını geliştirir.” sözünden hareketle arkadaşlığın, birlikte üretmenin ve paylaşmanın derinliği ve zenginliğini tiyatro eseriyle pekiştiren öğrencilerimizin bu değerleri içselleştirmesinde katkısı olan tüm oyunculara ve destekleri için okul aile birliği yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız.