Temamız Kağıt

22 Nisan 2019

Tematik öğrenme yaklaşımının temel amacı farklı disiplinlere ait kazanımları bir tema ile ilişkilendirerek öğrenme kalıcılığını sağlamaktır. Bu yaklaşım kavramları bir bütün içinde ele alır. Tema merkezli çalışmalarda, öğrenciler kendi öğrenme stilleriyle çalışmaya yönlendirilirler. Öğrencilerin kendi ilgilerini çeken konuları araştırmaları ve ekip çalışması yapmaları için fırsatlar sağlanmış olur. 2 ve 3.sınıflarımızın teması KÂĞIT. Öğrenicilerimiz kâğıt teması için Türkçe dersinde okuduğu kitapları masal halısına yazdı, çizdi. Müzik dersinde kâğıttan piyano yaparak, melodiler çıkardılar. Hayat Bilgisi dersinde kâğıt nasıl elde edilir videosunu izlerken Görsel Sanatlar dersinde resim çalışması yaptılar. Fen Bilimleri dersinde organik yaşamın bir kültürü olan doğa dostu tohum topları yaptılar. Farklı disiplinlerde yapılan bu çalışmalarla öğrenciler kâğıt konusunu pekiştirmiş olup diğer disiplinler ile ilişki kurmuş oldu. Böylece, öğrencilerimiz değişik bakış açılarıyla çeşitli disiplinler arasında daha derin ilişki kurmayı öğrenirken grup çalışmalarıyla da keyifli süreçler yaşadı. Tema sonunda okulumuzun Tonoz alanında harika bir sergi açarak ürünlerini sergilediler.

Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt Temamız Kağıt