T-MAYA DERSLERİNDE ÜLKEM/ŞEHİR

26 Kasım 2021

3.Sınıflarımızda T-MAYA ÜlkemŞehir teması kapsamında drama dersinde Atatürk'ün kişilik özelliklerini yansıtan çeşitli anılarına ilişkin canlandırmalar yaptık.

Öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hissettiği duygu ve düşüncelerini ifade ettiği mektuplar yazdı ve gönüllülük esas alınarak fon müziği eşliğinde mektuplarımızı büyük bir keyifle okuduk.

Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerimizle farklı ülke ve şehirlerin fotoğraflarını inceledik. Şehirlerimizin kültürel zenginlik ve farklılıkları hakkında karşılaştırmalar yaparak bilgi alış verişinde bulunduk. "Görsel sanat çalışmasını oluştururken ifadeci bir yaklaşım kullanır." kazanımından yola çıkarak öğrencilerimiz hayallerindeki şehrin resmini çizdi.

Bilişim Teknolojileri dersinde Scratch platformu üzerinden blok tabanlı kodlama çalışmaları yaptık. Şehir görsellerini dekor ve sahneleme özelliklerini kullanarak animasyonlarına ekleyen öğrencilerimiz; hareket, görünüm ve döngü komutlarını kullanarak çalışmalarını tamamladı.

Beden Eğitimi ve Oyun dersinde öğrencilerimiz ile ülkemizde olan spor branşları ve geçmişten günümüze gelen ata sporlarımız işlenmiştir. Ülkem/Şehir teması ve ders kazanımına uygun olan Şehir-Hece oyunu oynatılarak dersimiz tamamlanmıştır.