Stem Discovery Week

22 Nisan 2019

STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, proje geliştirme, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli disiplinler arası eğitimi yaygınlaştırmaktır. Scientix Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde öğrencileri sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik etmek amacıyla 22-28 Nisan 2019 tarihleri arasında STEM Eğitimi Keşif Haftası kutlama faaliyetleri gerçekleştirilecektir.
STEM Keşif Haftası’nın ikincisi ayrıca bilim ve bilimsel okuryazarlık hakkında farkındalık yaratmak ve bilimsel yayınların sınıf münazaralarını ve faaliyetlerini nasıl iyileştireceğini göstermek için UNESCO ile birlikte yapılmaktadır. Scientix Projesi, öğretmenleri STEM Keşif Haftası için düzenleyecekleri etkinlikleri paylaşıp STEM çalışmaları ile bu alanı zenginleştirmeleri için teşvik ediyor.
Maya Okulları olarak bizler de Stem Keşif Haftasına öğretmenlere ve öğrencilere yönelik etkinliklerimizle katılıyoruz.

Stem Discovery Week Stem Discovery Week Stem Discovery Week