STEAM: "SOY AĞACIMDA KİMLER VAR?"

10 Aralık 2020

STEAM uygulamaları kapsamında bu hafta “Soy Ağacı” çalışmamızda aile, akraba ve şema kavramlarını öğrendik. 4.sınıf öğrencilerimiz ilk çalışmasına e-devlet ile ilgili bir web haberi inceleyerek başladı. Bu haber ile e-devlet sistemiyle tanışan öğrencilerimiz, bir soyağacı oluşturabilmek için hangi bilgilere ihtiyaç duyacaklarını, kalabalık ve çekirdek ailelerin soyağaçları arasındaki farklıkları ve soy ağacının bilinmesinin önemini keşfetti. Ailelerinden akrabaları hakkında bilgi aldıktan sonra araştırmalar yaparak öğrencilerimiz “Soy Ağacı” şemasının nasıl oluşturulduğunu öğrendi.
Görsel Sanatlar dersinde masalarının üzerinde durabilen, üç boyutlu bir ağaç tasarımı yapmayı öğrenerek oluşturdukları şemada yer alan aile isimlerini belli bir düzende ağaçlarına yapıştırdılar.
Bilişim dersinde ise bu çalışmanın dijital ortama aktarılmasına geçildi. Öğrencilerimiz Scratch programını kullanarak kendi soy ağacını tasarladı ve tasarladıkları ağaçtaki kişilerle ilgili “bilgi baloncukları” oluşturuldu. Dijital ortama aktarılan çalışma içinde; her tıklamada ağacın bileşenlerinin sahnede olacağı şekilde bir soy ağacı çalışması yapıldı.
Bu keyifli çalışma için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.
Yeni çalışmalarda tekrar buluşmak üzere...

STEAM: STEAM: