STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER”

04 Haziran 2021

Maya Okulları Oran Yerleşkesi 4. Sınıf öğrencilerimiz,  Steam dersi etkinlikleri kapsamında geçmişten geleceğe ev modelleri tasarladılar. Geçmiş zamanlarda ev yapımında kullanılan malzemeler ve evlerin tarihçeleri hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz görsel sanatlar dersinde seramik, kil hamuru gibi malzemelerle kendi evlerini tasarladılar. Daha sonra günümüzdeki evlerin tarihsel gelişimi hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri dersinde sürdürebilir enerji kaynakları ile donatılmış günümüz ev modellerinden güneş panelli maket ev tasarımı yaptılar. Son olarak kendilerini geleceğin birer mimari olarak düşünen öğrencilerimiz, gelecekteki evlerin sorunlarına karşı çözüm üreterek Tinkercad’de 3 Boyutlu ev modeli tasarladılar. Geçmişten geleceğe üç farklı ev modeli tasarlayan öğrencilerimiz tasarımlarını infografik haritaları üzerine yerleştirerek bir bütün haline getirdiler. Bu keyifli çalışma için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.
Yeni çalışmalarda tekrar buluşmak üzere...

STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER” STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER” STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER” STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER” STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER” STEAM: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE EVLER”