Sandık Sepet Ankara

03 Nisan 2019

Okuma becerisinin geliştirilmesinde çocuk edebiyatının tartışılmaz yeri ve önemi vardır. Çocuk edebiyatı türlerinin çocuğa iyilik ve duyarlılık, yardımseverlik, dayanışma ve paylaşma, iyimserlik, toplumsal temel ilkeleri benimseme, görgü kuralları, sorumluluk, iş birliği, başarısızlığı kabullenme gibi değerleri öğretme; anne baba, kardeş, arkadaş, doğa ve hayvan sevgisini kazandırma; çalışmanın önemini kavratma, çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkarma, algılama ve yorumlama yeteneğini geliştirme gibi fonksiyonları olmalı, evrensel değerlerin yanı sıra kültürel değerleri de içermelidir. İşte biz de okulumuzda bu değerlere önem veren bir yazarı; Pelin Güneş’i konuk ettik.
“MAYADOKYA” öncü uygulamamız kapsamında Maya Okulları öğrencileri okudukları ‘’Sandık Sepet Ankara’’ kitabının yazarı, çocuk edebiyatının sevilen kalemi Pelin GÜNEŞ ile buluştu. Maya ailesinin genç okurları ile söyleşi yaparak onlarca Anadolu uygarlığını konuk etmiş, görmüş geçirmiş bilge kenti, başkentimizi konuştular.
Öğrencilerimiz, kitaplarını yazarına imzalatma fırsatı buldular. Bu keyifli ve verimli paylaşım için sevgili Pelin GÜNEŞ’e teşekkür ederiz.

Sandık Sepet Ankara Sandık Sepet Ankara Sandık Sepet Ankara Sandık Sepet Ankara Sandık Sepet Ankara Sandık Sepet Ankara