Saman Adam ve Filozof Meşe

14 Mart 2019

Kitap en güzel yolculuktur. Bu yolculukta harika şeyler öğrenirsiniz. En güzel, en dostane, en meraklı, en keyifli sözcükler cümleler dünyasına misafir olursunuz. Kafanızda oluşan pek çok soruya da cevap ararsınız. Örneğin Filozof Meşe’nin arka kapağında yazan şu sorulara: “Herkes üzerine düşeni yapmazsa ne olur? Yükümüzü başkasına taşıttırmak istesek ne olur? Toplu halde tembellik iyi midir? Rahata düşkünlüğün bedeli nedir? Uzun zaman önce yapılmış hatalar düzeltilebilir mi? Doğruyu yanlıştan ayıran nedir? Dedikodu bir düşünme şekli mi? Kendisini eleştirmeyen toplumu ne bekler? Tek başına kalmak yanılmak mı demektir? Vazgeçmeyenler için bir olasılık daha var mıdır? Bu sorulardan bazılarını merak ediyorsanız Filozof Meşe'yi okumanız gerekebilir.
3. ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, “Okuyorum, Yazarıyla Buluşuyorum” etkinliği kapsamında Filozof Meşe ve Saman Adam kitaplarının yazarı Sayın Anooshirvan Miandji’nin akıcı diliyle yazdığı eserlerini konuşmak için birlikteydiler. Keyifle okudukları kitaplar hakkında sohbet eden öğrencilerimiz, yazarlık üzerine olan meraklarını gidermek için Miandji’ye sorularını yöneltme fırsatı buldular. Kitapları okuyan öğrencilerimizin zihninde canlananları kâğıda döktüğü resimlerini sergiledikleri sergide keyifli anlar yaşandı. Okudukları kitabı yazan kişiyle birlikte olmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimiz kitaplarını Miandji’ye imzalattılar.