PTT Gezisi

01 Mart 2019

Maya Okulları Oran Yerleşkesi 1.sınıf öğrencilerimiz, teknoloji karşısında unutulmaya yüz tutmuş iletişim türlerinden biri olan “Mektupla Haberleşme”yi yerinde görmek adına öğretmenleri eşliğinde 28.02.2019 tarihinde Oran PTT Şubesi gezisine katıldılar.
Öğrencilerimiz, okulda hazırladıkları mektupları zarflara koyarak ailelerine ve sevdiklerine yolladılar, ailelerine sürpriz yaptıklarını söylediler. PTT çalışanları tarafından kendi zarflarının nasıl bir yolla gönderdikleri adrese ulaşacağının anlatılması ve gösterilmesi çocuklar üzerinde önemli farkındalık yarattı.
Gezi sırasında PTT çalışanları tarafından, öğrencilere PTT hizmetleri tanıtılırken, öğrencilerdeki yaparak yaşayarak öğrenmenin verdiği mutluluk görülmeye değerdi. Postanenin içini görevliler eşliğinde gezen çocuklar mektupların farklı gözlere koyulduğunu fark ederek nedenini sordular. Mektupların götürüleceği mahallelere göre gruplara ayrıldığını öğrendiler. Okula dönüş sırasında eğlenerek "Bak Postacı Geliyor" şarkısını söylediler. Okula döndüklerinde mektubun haberleşmedeki önemini kavradılar.

PTT Gezisi PTT Gezisi PTT Gezisi PTT Gezisi PTT Gezisi