ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN KANGURU MATEMATİK SINAVI BAŞARISI

13 Ağustos 2021

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanan bir Matematik yarışmasıdır. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

Maya Antalya Ortaokulu olarak %5’lik dilime girip finale katılmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN KANGURU MATEMATİK SINAVI BAŞARISI