Origami ile Kağıt Teması

04 Nisan 2019

Origami, kağıt katlama sanatıdır. Japonca oru (katlama) kami ( kağıt) anlamına gelmektedir. Bu kelimelerin birleşmesiyle katlanmış kağıt anlamına gelen sanat ortaya çıkmaktadır. İsmi Japonya’dan gelen bu sanatın tarihi Çin’e dayanmaktadır. Çinliler kağıdı M.Ö 250’de bulmuştur. O dönemler, kağıdı genellikle dini törenlerde ve hediye paketlemek amaçlı kullanan Çinliler, daha sonra fiyatının düşmesi ile farklı alanlarda da kullanmaya başlamıştır. Origami 1900’lü yıllarda okullarda öğretilmeye başlanmıştır. Origami kağıt ile yapılan, makas ve yapıştırıcı kullanılmadan tamamlanan bir sanattır. Eğlenceli ve etkili bir sanattır. Kağıt katlama sanatının çocukların matematiksel zekasını ilerlettiği görülmüştür. İnsanlar bu sanat dalı ile yeteneklerini keşfetmiştir. Bu sanat dalı, her yaştan insanın ilgisini çekmeyi başarmış ve günümüzde hala ilgilenilmektedir.
Bu bağlamda 3. sınıf öğrencileri olarak kağıt teması kapsamında hem eğlenmek hem de bu sanat dalını öğrenmek  amacıyla bu sanatta uzmanlaşmış Pınar Yıldırım okulumuza davet edilmiş, sınıflarımızda origami sanatını tanıtmıştır. Öğrencilerimiz yaptıkları zıplayan kurbağa sayesinde keyifli zamanlar geçirmiştir.

Origami ile Kağıt Teması Origami ile Kağıt Teması Origami ile Kağıt Teması