Öğrencilerimiz Rahmi Koç Müzesinde

15 Ekim 2019

Birinci sınıf öğrencilerimiz, Türkçe ve Hayat Bilgisi dersleri kazanımları doğrultusunda “Rahmi Koç Müzesi” gezisine katıldılar. Gezi sırasında, müzede bulunan eski oyuncaklar ile yeni oyuncakların farklılıklarını inceleme fırsatı elde eden öğrencilerimiz gezi sonrasında, oyuncaklar arasındaki farklılıklar üzerine tartışarak zaman içindeki değişim üzerine fikir paylaşımı yaptılar. Sadece oyuncaklar değil, müzede bulunan kara, hava ve deniz taşıtlarının modellerini ve parçalarını, geçmişten günümüze iletişim araçlarını, eski bibloları ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da kalırken kullandığı eşyaları görme fırsatı buldular. Müze gezimiz öncesi müze kurallarını öğrenerek birlikte etkinlik yapma, gözlemlemiş ve incelemiş oldukları bilgileri derste sunum halinde paylaşabilme, okul dışında da öğrenme ve bilgi sahibi olabilme konularında deneyimler kazandılar. Keyifli vakit geçiren öğrencilerimiz müzelerin insan hayatındaki önemini yaşayarak öğrenmiş oldular.