ÖĞRENCİLERİMİZ NESİN MATEMATİK KÖYÜNDE

17 Kasım 2019

17-18-19 Kasım 2019 tarihlerinde Maya Okulları İncek Yerleşkesi 6-7-8. sınıf öğrencileri Matematik öğretmenleri eşliğinde Ali Nesin Matematik Köyü gezisine katılmışlardır. Öğrencilerimiz farklı bir öğrenme ortamında Ali Nesin ve farklı akademisyenlerden 3 gün boyunca ders alma fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz matematiğe bakış açılarını geliştirecek, matematiksel düşünme becerisinin vurgulandığı etkili bir öğrenme ortamıyla karşılaşmışlardır. Ders dışındaki zamanlarda öğrencilerimiz doğa ile iç içe, hayvanlarla birlikte köy yaşamını deneyimlemiş olup serbest zaman etkinliklerini masa tenisi oynayarak, film gösterimi izleyerek, açık havada ve kütüphanede ders çalışma-kitap okuma keyfine vararak değerlendirme fırsatı yakalamışlardır.
Akademik sürecin yanında kültürel gezi programında Ali Nesin Matematik Köyü’nün de içinde bulunduğu tarihi Şirince, Selçuk, Efes, Meryem Ana, Kuşadası ve İzmir gezisi ile öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirmişlerdir.