MÜZİK DOLU DAKİKALAR

25 Aralık 2019

MAYA’DA MÜZİK DOLU DAKİKALAR
Öğrencilerinin bütüncül gelişimini destekleyerek hayata intibaklarını artıracaklarına yürekten inanan Maya Okullarında sanat dersleri okul yaşamının vazgeçilmezlerindendir. Diğer alanlarda olduğu gibi sanat ve spor alanlarında da Türkiye’de öncülüğü yürütülen pek çok çalışmaya imza atmış olan okulumuz donanımlı bireyler yetiştirmenin yolunun yaşam becerilerinin desteklenmesinden geçtiğine inanır. Bu sebeple öncü uygulamalarımızdan olan Müzikloej Projesiyle öğrencilerimiz ilkokul 4. sınıftan itibaren enstrüman eğitimi alırlar. Mezun olduklarında en az bir çalgıda uzmanlaşan Mayalı Çocuklarımız zengin bir müzik kültürüne sahip olurlar. Bu kapsamda okul yaşamı içerisinde enstrüman ve koro performansları ile müzik kültürüne dair sahip oldukları birikimleri arkadaşlarıyla paylaşacakları ortamlar yaratacak etkinler planlanır. Bu etkinliklerden biri de Teneffüs ve öğle tatili molalarında gerçekleştirilen “Müzik Dolu Dakikalardır” 25 Aralık Çarşamba günü “yeni yıl temalı” olarak gerçekleştirilen Müzik Dolu Dakikalar etkinliğinde tüm 2. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koroya eşlik eden gitar, keman gruplarımızla coşkulu bir gün yaşadık. Okulumuzun tören alanını coşkulu melodiler ve şarkılarla dolduran öğrencilerimiz, enstrümanlarının tınıları seslerindeki coşku ile kulakların pasını sildi. Müziğin her daim en etkili iletişim yollarından biri olduğunu hatırladığımı bu etkinlikle tüm okul öğrencileri şarkılara eşlik etti. Melodilerin yön verdiği adımlar ve devinimsel hareketlerle dans etti. Son bölümde piyano tuşları üzerindeki parmak danslarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bırakan  Mayalılar gururla alkışlandı. Emeği geçen, performans gösteren, dinleyen ve izleyen herkese teşekkür ederiz. Sanatın hayatımızdaki büyüsü daim olsun.

MÜZİK DOLU DAKİKALAR MÜZİK DOLU DAKİKALAR