MTA’daki Ayak İzimiz

31 Ekim 2019

31 Ekim 2019 Perşembe günü, Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesine 4.sınıf öğrencilerimizle gezi düzenlenmiştir. Gezi çerçevesinde öğrencilerimiz Fen Bilimleri müfredatında öğrenmiş oldukları bilgileri günlük hayattaki örnekleri ile pekiştirme imkânı buldular. İlk mağara sanatından, milyonlarca yıl önce yaşamış dinozor fosillerine kadar çeşitli omurgalı ve omurgasız hayvan fosil örneklerinin yer aldığı bölümleri incelemişlerdir. Türkiye’de yaşayan içi doldurulmuş canlıların sergilendiği kısmı gezerek Türkiye Biyoçeşitliliği hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca bir üst katta yer alan süs taşları, mineraller, madenler, kayaçlar ve Anadolu’daki madencilik tarihine ait buluntuları gezerek Fen Bilimleri dersinde öğrendiğimiz kayaçlar ve madenler konusunda örnekleri ve kullanım alanları ile derin bilgi sahibi oldular. Bunun yanı sıra, Antalya Alanya ilçesinde yer alan Damlataş Mağarasından esinlenerek hazırlanan yapay bir mağaranın içerisinde yer alan sarkıt, dikit ve sütunları incelerken eski çağlardaki mağara yaşamını öğrencilerimizle tartıştık. Son olarak da planetaryum da ışık kirliliğini anlatan bir  videoyu 4 boyutlu olarak izledik. Işık kirliliğin neden olduğu sorunların yer aldığı video da çeşitli çözüm önerileri ile ışık kirliliğinin nasıl önüne geçileceğine dair paylaşımlarda bulunduk. Bilim küresi etkinliği ile ‘’Changing Climate Changing Ocean’’ videosunu izleyerek küresel ısınma ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olduk.

MTA’daki Ayak İzimiz MTA’daki Ayak İzimiz MTA’daki Ayak İzimiz MTA’daki Ayak İzimiz