Microsoft Edu Day

14 Ekim 2019

Minecraft, 2009 yılında hayatımıza sanal dünya inşa etme oyunu olarak karşımıza çıktı ve çocukların ilgisini çekti. O günden günümüze Minecraft, Microsoft firması tarafından satın alınmış ve eğitim sürümü eklenerek yeni bir hal kazanmıştır. Minecraft Education olarak tüm dünyada eğitim camiasına sunulmuştur. Sizlere sunulan bloklarla istediğiniz her şeyi tasarlayabilir, yapabilir ve oluşturabilirsiniz. Doğal yaşam seleksiyonuna uygun bir dünya tasarımı gerçek yaşam farkındalığını değiştirebilmektedir. Örneğin bir baraj oluşumu için gerekli olan coğrafi şekli oluşturmanız beklenmektedir. Bir yol üzerinde tasarlamanız gereken yaya geçidi varsa; gerçek bir yaya geçidi resmini açıp çizgileri saymanız yeterli olabilir.
Maya Okulları olarak bizler de; yeni nesil öğrenme araçlarından biri olan Minecraftedu’yu derslerimizde bireysel gelişim veya proje ödevi olarak kullanmaktayız. Nitekim oyun tabanlı ve proje tabanlı öğrenme alanlarında oldukça etkili bir şekilde sonuçlar almaktayız. İş birliği, takım çalışması, eleştirel düşünme, proje tabanlı çalışma gibi becerilerin gelişmesini destekleyen bu uygulama kazanımların yerleşmesi konusunda da oldukça katkı sağlamaktadır. Bilgiyi deneyimlemek, tasarlamak ve somut hale getirmek öğrencilerimize iyi bir öğrenme fırsatı sağlamaktadır. Açık bir öğrenme dünyası olan bu platformda fazlasıyla öğrendiklerini kullanabilmektedirler.
Bu çalışmalar kapsamında 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Microsoft Edu Day zirvesinde Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sn. Begüm Bağdatoğlu ve Müdür Yardımcımız Sn. Onur Aydın Minecraftedu ile yapılan yeni nesil proje ödevlerimizi sundular.

Microsoft Edu Day Microsoft Edu Day