Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde

16 Ekim 2019

Maya Okulları İncek Yerleşkesi 2.sınıf öğrencileri 16 Ekim 2019 Çarşamba günü, t - MAYA Öncü Uygulamalarla Bütünleşik Disiplinlerarası Hayat Bilgisi Programı kapsamında, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi”ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizle birlikte katıldıkları bu gezide; Çengelhan’ın tarihi önemi, Ankara’daki konumu ve Koç ailesinin müze kültürüne katkıları konusunda incelemelerde bulundular. Kara, deniz, hava ulaşımı ile endüstriyel ve tarımsal faaliyetlere ait objelerin bulunduğu müzede öğrencilerimizin en çok ilgilerini çeken bölüm, oyuncakların sergilendiği odalar oldu. Müzede maket oyuncakları, eski bilimsel araç gereçleri, traktörlerden eski bisikletleri, balıkadam kıyafetlerini, eski uçak motorlarını, daktiloları, bilgisayarları, maket evlerden esnaf dükkanları ve pek çok nostaljik öğeleri merakla incelediler. Ulu önderimiz Atatürk’ün Ankara’da kalırken kullandığı kişisel bakım eşyalarını da görme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz okula döndüklerinde, gezinin kendilerine kazandırdıklarını arkadaşlarıyla sınıf içinde paylaştılar.

Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde Maya'nın İkileri Rahmi Koç Müzesinde