MAYALILAR ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE

13 Kasım 2019

11-13 Kasım 2019 tarihlerinde Maya Okulları İncek Yerleşkesi Matematik ve Sosyal Bilgiler zümreleri işbirliğiyle 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret ettiler. 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün merkezde bir müze kurulması fikriyle açılan, Paleolitik Çağdan itibaren Anadolu topraklarının özgün eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetleri Müze gezisi öğrencilerimizin bilgilerini yaşayarak anlamlandırmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Müzede Pratik Matematik ekibinin gerçekleştirdiği “Çağlar Boyu Matematik” etkinliğinde öğrencilerimiz tarihte yolculuk yaparken kimi zaman eski çağlarda kullanılan ağırlık birimleri arasında ilişki kurarak problem çözerken, kimi zamanda eski çağlardan kalma objeler ve kalıntıların yer aldığı dört işlem problemlerini çözme fırsatı buldular. Önemli bilgilerin yer aldığı etkinlik boyunca öğrencilerimiz çözdükleri her sorunun cevabından edindikleri ipuçlarını birleştirip verilen şifreyi bularak keyifli vakit geçirdiler.

MAYALILAR ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE MAYALILAR ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE MAYALILAR ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNDE