Maya'da Şenlik Var

24 Nisan 2019

Atatürk’ün çocuklara en değerli armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maya’da her yıl gelenekselleşen şenliklerle kutlanmaktadır. Her yıl öğrencilerimizin sevgi, saygı, dostluk temaları kapsamında yıl boyunca sanatsal, sportif ve kültürel öğrenmelerini farklı sınıf seviyelerindeki arkadaşlarıyla da paylaşarak eğlendikleri ve öğrendikleri gösterilerle  "23 Nisan Çocuk Şenlikleri Haftası" gerçekleştirilmektedir.
Kutlamalar, görsel sanatlar dersi etkinlikleri kapsamında her öğrencimizin maske yapımı, ahşap boyama, yaratıcı sanat etkinlikleri yaparak estetik algılarını ve yaratıcılıklarını destekleyerek başladı.
İngilizce ders etkinlikleri kapsamında Elephant’s Relay, Word Snake, I-Stop oyunlarını oynayarak İngilizce şarkılar söyleyerek dans ettiler. Her anın Maya’da geçirilen güzel anılara eklendiği bu günlerde mutluluk öğrencilerimizin yüzlerinden okunuyordu.
Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünden yola çıkarak gelenekselleşen Yüzme Şenliği Yarışları bu yıl da tüm ilkokul öğrencilerimizin katılımıyla okul havuzumuzda tatlı bir rekabet eşliğinde coşkuyla gerçekleştirildi.
Öğle teneffüslerinde okulumuz tören alanında sunulan keman, piyano, gitar dinletileri öğrencilerimizin şarkılara eşlikleriyle tebessümle dinlendi.
Art and Craft Kulübü öğrencilerimizin katıldıkları “Ejderha Yapımı” atölyesinde sanatın ve hayal gücünün birleşiminden ortaya çıkan işbirliği ve ekip çalışmasını vurgulayan ejderha yapımı öğrencilerimiz tarafından keyifle tamamlandı. Ürünlerini gururla sergileyen öğrencilerimize her alandaki başarıları için teşekkür ederiz.
Çocuk bayramında unutulmayan geleneksel çocuk oyunlarını severek, gülerek oynayan Mayalı miniklerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordur. Yakan top, yağ satarım bal satarım, ip atlama, beş taş oyunlarını oynayan çocuklarımız şenlik haftasını keyifle kapadılar.
Barışın, mutluluğun, kahkahanın, en güzel sesin çocuk sesi olduğunu bir kez daha bizlere gösteren sevgili Mayalı öğrencilerimizin ve onlara her alanda model olan ve destekleyen Mayalı öğretmenlerimizin bayramını en içten duygularla yeniden kutlar, şenlik haftasındaki destek ve iş birlikleri için teşekkür ederiz.

Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var Maya'da Şenlik Var