Maya'da Final Maçı

10 Mayıs 2019

Bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Maya Matematik Ligi, okulumuzun da içinde bulunduğu 8 okulun, futbol ligi mantığına dayalı eşleştirme yapılmasıyla düzenlenen kazanım düzeyli bilgi yarışmasıdır. Yarışma soruları Başkent Üniversitesi ve Tazmania Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanmaktadır.  Her okul 3 tane 8. sınıf, 3 tane 7. sınıf ve 2 tane 6. sınıf öğrencisinden oluşan 8 kişilik bir takım olarak lige katılır. İki yarı final ve bir final olmak üzere toplam üç maç düzenlenir. Final maçı sonunda en yüksek puan alan üç okul derecelerine göre ödüllendirilir.
Yapılan iki maç sonucunda en yüksek puan alan ilk dört takım olan Matesis, Delta, Sigma ve Gauss takımları ile 15 Mayıs 2019 tarihinde Maya Okulları Oran Kampüsü’nde final maçı gerçekleştirilmiştir. Matesis takımı birinci, okulumuzu temsil eden Gauss isimli takımımız ikinci, Sigma takımı üçüncü ve Delta takımı dördüncü olarak tamamlamıştır. Final yarışması sonrasında ödül töreni gerçekleştirilmiştir. Takım oyuncularımız derecelerine göre ödüllerini almıştır.
Matematiğin eğlenceli yönünü, her yerde karşımıza çıkan büyülü bir dil olduğunu fark etme fırsatı bulduğumuz, dostluk çerçevesinde geçen maçımız için katılımcı tüm okullarımıza ve ev sahibi okullarımıza teşekkür ediyoruz.

Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı Maya'da Final Maçı