Maya'da 23 Nisan Çocuk Şenlikleri

24 Nisan 2019

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,1979’dan bu yana uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.
Maya Okullarında çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirerek öğrencilerimizin sanat, kültür ve spor ders içeriklerini farklı sınıf öğrencilerine sergilemeleri, etkinliği izleyenin ve gerçekleştirenin eğlenerek ve uygulayarak öğrenmesini  sağlamak amacıyla her yıl "23 Nisan Çocuk Şenlikleri Haftası" kutlanmaktadır.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Haftasında ilkokul öğrencilerimiz bizleri geleceğe dair umutlandıran, tebessüm ettiren en çok da gururlandıran etkinliklerini gerçekleştirdiler.
Ana sınıfı ve 1.sınıf öğrencilerimiz İngilizce Ders etkinlikleri kapsamında "Fashion Show" ardından şarkılar söylediler. Rengarenk kıyafetleri, güleç yüzleri ile minik Mayalılar güzel anları anılara dönüştürdüler. Maske boyama etkinliğinde sergiledikleri performans ile bizleri gururlandırdılar.
3.sınıf öğrencilerimizin başarılı performansları ile “Pamuk Prenses ve 5 Çocuk" masalı, bizlere çok keyifli dakikalar yaşattı. İzleyicileri hem eğlendirdi hem de düşündürdü. 1.sınıf öğrencilerimizin yaratıcılıklarını kullanarak oluşturdukları tasarım bardaklar günün keyifli aktivitelerindendi. Halat çekme, mendil kapmaca, çuval yarışı, pinpon topu taşıma ve diğer geleneksel çocuk oyunlarını oynayan öğrencilerimiz çocuk şenliklerinde sevgi, dostluk ve arkadaşlık bağlarını pekiştirdi.
2.sınıflarımızın yaptıkları ebru çalışmaları, 3.sınıflarımızın pastel kazıma atölyesi, 4.sınıflarımızın seramik çalışmaları başarıyla ve keyifle gerçekleşti. Öğle teneffüslerinde okulumuz tören alanında sunulan keman, piyano, gitar dinletileri, bando, minik sesler ve sevgi koroları izleyicilerin eşlikleriyle tebessümle dinlendi. Tüm sınıf seviyelerinde gerçekleştirilen balonlarla rengarenk danslar, bayram coşkusunu hissettirdi.
Kulüp çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz bileklik tasarladı. Mayazılım kulübü öğrencileri öğrendiklerini stem atölyeleri ile kodlama kutuları aracılığıyla sergiledi. Akıl oyunları kulübü öğrencileri katamino, koridor, hedef 5 gibi oyunların oynanmasına liderlik ettiler.
Öğrencilerimizle birlikte Maya çatısı altında bulunmanın gururunu ve mutluluğunu hissettiğimiz bu haftada destek ve iş birlikleriyle mentorluk eden kıymetli öğretmenlerimize, başarılı performanslarıyla sevgili öğrencilerimize ve alkışlarıyla destek olan değerli velilerimize çok teşekkür ederiz.