Maya Matematik Ligi

03 Ocak 2019

1. Maçımızı yaptık…
21 Aralık 2018 tarihinde eş zamanlı iki ev sahibi okulda Ahto Mat, Sigma, Pisagor’un Çırakları Matesis, Delta, Matris, Epsilon ve Gauss isimli takımlarla Matematik Ligi’nin ilk maçı gerçekleştirildi.
Okulumuzu temsil eden Gauss isimli takımımız en yüksek puan alarak ilk maçı birinci olarak tamamladı.
Matematiğin eğlenceli yönünü, her yerde karşımıza çıkan büyülü bir dil olduğunu fark etme fırsatı bulduğumuz, dostluk çerçevesinde geçen maçımız için katılımcı tüm okullarımıza ve ev sahibi okullarımıza teşekkür ediyoruz.

Maya Matematik Ligi hk.: Bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Maya Matematik Ligi, okulumuzun da içinde bulunduğu 8 okulun, futbol ligi mantığına dayalı eşleştirme yapılmasıyla düzenlenen kazanım düzeyli bilgi yarışmasıdır. Yarışma soruları Başkent Üniversitesi ve Tazmania Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanmaktadır.  Her okul 3 tane 8. sınıf, 3 tane 7. sınıf ve 2 tane 6. sınıf öğrencisinden oluşan 8 kişilik bir takım olarak lige katılır. İki yarı final ve bir final olmak üzere toplam üç maç düzenlenir. Final maçı sonunda en yüksek puan alan üç okul derecelerine göre ödüllendirilir.

Maya Matematik Ligi Maya Matematik Ligi Maya Matematik Ligi Maya Matematik Ligi Maya Matematik Ligi