MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI!

24 Aralık 2019

Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Maya Matematik Ligi, okulumuzun da içinde bulunduğu 8 okulun, futbol ligi mantığına dayalı eşleştirme yapılmasıyla düzenlenen kazanım düzeyli bilgi yarışmasıdır. Yarışma soruları Başkent Üniversitesi ve Ted Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanmaktadır.  Her okul 3 tane 8. sınıf, 3 tane 7. sınıf ve 2 tane 6. sınıf öğrencisinden oluşan 8 kişilik bir takım olarak lige katılır. İki yarı final ve bir final olmak üzere toplam üç maç düzenlenir. Final maçı sonunda en yüksek puan alan üç okul derecelerine göre ödüllendirilir.
24 Aralık 2019 tarihinde eş zamanlı iki ev sahibi okulda Arf, Zeka Küpleri, Omega, Asal, Fraktal, Faktöriyel, Pisagor ve Gauss isimli takımlarla Matematik Ligi’nin ilk maçı gerçekleştirilmiştir.
Okulumuzu temsil eden Gauss isimli takım oyuncularımız Kutlualp TAŞKIN, M. Demirkan KOÇ, Arda BAYKIR, Ekim ÇETİN, Ömer Tuğrul ÖZCAN, Selim Sungur, Ahmet Fatih KURNAZ ve Anıl ERAY ÖZGÜL‘dür. Öğrencilerimize 2. maçta başarılar dileriz.
Matematiğin eğlenceli yönünü, her yerde karşımıza çıkan büyülü bir dil olduğunu fark etme fırsatı bulduğumuz, dostluk çerçevesinde geçen maçımız için katılımcı tüm okullarımıza ve ev sahibi okullarımıza teşekkür ediyoruz.

MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI! MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI! MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI! MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI! MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI! MATEMATİK LİGİ; 1.MAÇ HEYECANI!