Matematik Ligi

29 Mart 2019

Bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Maya Matematik Ligi, okulumuzun da içinde bulunduğu 8 okulun, futbol ligi mantığına dayalı eşleştirme yapılmasıyla düzenlenen kazanım düzeyli bilgi yarışmasıdır. Yarışma soruları Başkent Üniversitesi ve Tazmania Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanmaktadır.  Her okul 3 tane 8. sınıf, 3 tane 7. sınıf ve 2 tane 6. sınıf öğrencisinden oluşan 8 kişilik bir takım olarak lige katılır. İki yarı final ve bir final olmak üzere toplam üç maç düzenlenir. Final maçı sonunda en yüksek puan alan üç okul derecelerine göre ödüllendirilir.
29 Mart 2019 tarihinde eş zamanlı iki ev sahibi okulda Ahto Mat, Sigma, Pisagor’un Çırakları, Matesis, Delta, Matris, Epsilon ve Gauss isimli takımlarla Matematik Ligi’nin ilk maçı gerçekleştirilmiştir.
Okulumuzu temsil eden Gauss isimli takımımız ilk iki maç puanlarının toplamında en yüksek puan alarak finale birinci olarak çıkmıştır.
Matematiğin eğlenceli yönünü, her yerde karşımıza çıkan büyülü bir dil olduğunu fark etme fırsatı bulduğumuz, dostluk çerçevesinde geçen maçımız için katılımcı tüm okullarımıza ve ev sahibi okullarımıza teşekkür ediyoruz.

Matematik Ligi Matematik Ligi Matematik Ligi Matematik Ligi