LEGOMAYAMANIA İZMİR YOLCUSU!

11 Şubat 2020

FIRST LEGO League turnuvası “CITY SHAPER” sezonunda bu sene akıllı şehirlere akıllı çözümler üretmek için yola çıkıldı. Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League programı 9-16 yaş arası gençlerin 10-14 haftalık bir süreç içinde her sene açıklanan ve küresel bir soruna yönelik temada, bir bilim insanı gibi çalışarak değerli kazanımlar elde etmelerini sağlar. Maya Okulları LEGOMAYAMANIA takımı olarak “CITY SHAPER” konusunda yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışıldı, ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlandı ve etkin bir program yazıldı. Takım çalışması, işbirlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda deneyim kazanan LEGOMAYAMANIA takımı 8 Şubat’ta Ankara’da gerçekleşen bölge turnuvalarına katıldı. Tasarladığı robot ile maçlara çıkan, bilgi ve becerilerini jüri önünde sergileyen LEGOMAYAMANIA takımı FIRST LEGO League “CITY SHAPER” sezonunda bölge turnuvasında ikincilik alarak 14-15 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek Ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandı. LEGOMAYAMANIA takımı öğrencilerimizi, takım koçu ve takım danışmanımızı tebrik ediyor, ulusal turnuvalarda başarılarının devamını diliyoruz.

LEGOMAYAMANIA İZMİR YOLCUSU! LEGOMAYAMANIA İZMİR YOLCUSU! LEGOMAYAMANIA İZMİR YOLCUSU!