İyi ki Geldin Atam!

25 Aralık 2020

27 Aralık 2020 Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. Yılı…
25 Aralık Cuma günü tüm sınıflar seviyesinde gerçekleştirilen canlı derslerimizde Ankara’ya gelişinin 101. Yılında Atamızı saygı ve özlemle bir kez daha andık. 27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelemizin ve Milli Egemenliğin kalbi olan Ankara’ya gelişi Kurtuluş Savaşımızın en önemli gelişmelerinin başında gelmektedir. Çünkü Atatürk’ün Ankara’ya gelmesi, burada temsil heyetinden üyeler ve Ankara halkıyla buluşması sonucunda oluşan atmosferle birlikte Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Türk ordusunun kurulması paralellik göstermiştir. Bu gelişmeler ışığında Ankaramız milli mücadelenin merkezi haline gelmiştir. Yani o zamanlarda dahi Ankara yurdumuza, milli mücadeleye başkentlik yapmış denebilir. Bu önemli gelişmenin 101. Yılı kapsamında Maya öğrencileri canlı derslerinde zengin içerikli etkinliklerle buluştu.
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin basındaki yansımaları, o döneme ve Seğmenlere ait fotoğraf serilerinin yorumlanması, 27 Aralık 1919 tarihli bir gazete oluşturma çalışmalarına katılım, Ankara’nın evleriyle bilinen Beypazarı ilçesinin Minecrfat tasarımlarının oluşturulması, Ankara ile ilgili şarkıların dinlenip söylenmesi, Seğmenlerin oyun videolarının izlenmesi vb etkinliklerle günün anlam ve önemine dönük çalışmalar yapan öğrencilerimize söz konusu kapsamlı etkinliklerde liderlik yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kurtuluş Savaşının kazanılmasında çok ama çok büyük bir yeri olan Ankara her 27 Aralık günü bayram yerine dönerdi, okul sahnelerimizde törenler düzenlenirdi. Bu sene uzaktan eğitim şartlarına uygun şekilde canlı derslerimiz bayram tadında işlendi.

İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam! İyi ki Geldin Atam!