İletişim Yöntemleri

02 Ocak 2019

Maya Çocuk Ümitköy şubesi Okul Yöneticisi Sayın Özlem Küçükfırat 1 Aralık Cumartesi günü Maya Okulları İncek Yerleşkesinde İletişim Yöntemleri Seminerinde Maya Okulları İncek, Oran ve Maya Çocuk Ümitköy velileri ile bilgi paylaşımında bulundu.
Mutlu, güvenli ve ayakları yere basan çocuklar yetiştirme amacıyla hareket eden Maya Okulları veli ve öğretmenlerinin ortak dil kullanarak bu hedefe doğru hep birlikte ilerlemek için neler yapılabileceğine ilişkin bir aktarım gerçekleştirildi.
Çocuğunun yerine konuşan anne – baba olmak, anne babanın çocuğuna/ çocuklarına sürekli olarak akıl ya da öğüt vermesi, anne babanın çocuğunu dinlerken başka bir işle meşgul olması, azarlayıcı ya da tehdit edici bir tutum takınılması, önyargılı davranmak ve hafife almak gibi İletişim yöntemlerinde yer alan olumsuz tutum ve davranışları bir oyun içerisinde kurgulayıp velilerimize aktaran Sayın Özlem Küçükfırat, günlük yaşamda farkına varılmadan uygulanan yanlışları velilerimizle paylaştı. Bu olumsuz tutumlar yerine konabilecek olumlu tutum ve davranışları ayrıntılarıyla ve örnek olaylarla anlatan Sayın Küçükfırat, çocuklar ile sağlıklı iletişim kurma yollarını açıkladı. Bizlere emanet edilen mucizelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlıklı iletişim için önemli bir başlangıç noktası olduğunu ifade etti. Temel ihtiyaçların güvenlik, beslenme, temizlik ve sevgi ihtiyacı olduğuna değinen Sayın Küçükfırat, sevgi ihtiyacının ödül ya da ceza olarak kullanılmaması gerektiğini de hatırlattı. Seçenek sunma, durumsal atıfta bulunma, verilen sözün tutulması, empati, davranışlar ve söylemlerin birbiriyle tutarlı olması, nitelikli zaman geçirilmesinin çocuklarımızla kurulan iletişimin olumlu olması noktasında gerekliliğiyle ilgili bilgi paylaşımıyla seminer devam etti.
Tüm öneri ve paylaşımların bireye özgü olması gerektiğine vurgu yapan Sayın Özlem Küçükfırat, paylaşımını Doğan Cüceloğlu’nun “Bir çocuğun anne babası olmaya layık olmak için niyet önemlidir ama yetmez, bilgi önemlidir ama yetmez, emek gereklidir.” sözleriyle tamamladı.
Geleceğimizin mimarı olan güzel çocuklarımızla ilgili gönülden yapmış olduğu içten paylaşımlar için Maya Çocuk Ümitköy Okulumuzun Müdürü Sayın Özlem Küçükfırat’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İletişim Yöntemleri İletişim Yöntemleri İletişim Yöntemleri İletişim Yöntemleri İletişim Yöntemleri