Gölbaşı'nın Endemik Bitkisi Sevgi Çiçeği

08 Nisan 2019

Baharın gelmesiyle beraber canlanan doğanın izlerine bahçelerde rengârenk açan çiçeklerde rastlıyoruz. Bu renklerin arasında “Yanar Döner Çiçeği” olarak da bilinen; Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yetişen Sevgi Çiçeği okulumuzda hayat buluyor. Geçen sene Angora’dan Ankara’ya Medeniyet Projesi kapsamında ele alıp incelediğimiz endemik çiçekler; bu yıl okul bahçemizde açmaya başladı. Sevgi çiçeklerine gönül veren, bin bir emekle çaba sarf eden, Gölbaşı Kaymakamlığıyla beraber kurduğu gen bankasında tohumların geleceğe taşınması için çalışmalar yapan ve Sevgi Çiçekleri adına kitap yazan Sayın Hulusi Gürpınar’ı okulumuzda misafir ettik. 5 ve 6.sınıf öğrencilerimize Sevgi Çiçeğiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ankara’nın tanıtılmasında Sevgi Çiçeğinin rolünün neler olduğundan bahsetti. Gürpınar, bu süreçte piyango biletleri ve posta pullarının üzerine basılan baskılardan, ilçe merkezine dikilen anıttan, okullardaki keyifli söyleyişlerden bahsederek öğrencilerimizde Sevgi Çiçeğiyle ilgili farkındalık oluşturdu.
Kıymetli paylaşımları ve emeklerinden dolayı Sayın Hulusi Gürpınar’a teşekkür ederiz.