Feza Gürsey Bilim Merkezinde Maya İzi

21 Ocak 2019

İncek Yerleşkesi 3.sınıf öğrencilerimiz, 21 Aralık 2018 Pazartesi günü  Feza Gürsey Bilim Merkezi gezisi ile günlük hayattaki çevre bilimleri, teknoloji ve matematik ile iç içe olma ve aralarında bağ kurma fırsatı  yakaladı. Öğrencilerimize; beceri, strateji, bilimsel sorgulama ve eleştirel düşünme için gerekli davranışları geliştirme imkânı sunmak, onların disiplinler arası öğrenme süreçlerini desteklemek ve çok yönlü sosyal-kültürel çevreleri deneyimlemelerine yarar sağlamak amacıyla "Bilim Merkezi" kavramının sunduğu o muhteşem dünya ile tanıştılar.  Öğrencilerimiz bilim merkezinin içinde yer alan elektriğin günlük yaşamımızdaki etkilerinden yıldırımın oluşmasına, sıcak hava balonundan yerçekimine, algılama ve uzaya ilişkin kavramlara kadar pek çok bilimsel ve teknik konuda bilgi sahibi oldular.

Öğretmenlerimiz; "Şimşek çakar, güneş tutulur ya da balon uçar... Bunları hayatın monoton olayları olarak kanıksamış, okuduğumuz cümleleri belki hatırlamış, belki hatırlamamışızdır. Bizler görerek, duyarak, dokunarak öğrendiğimiz pek çok bilgiyi unutmamışızdır." düşüncesinden hareketle yola çıktıkları bu gezide öğrencilerimizin çok da keyifli vakit geçirdiğini ifade ettiler.

Feza Gürsey Bilim Merkezinde Maya İzi Feza Gürsey Bilim Merkezinde Maya İzi Feza Gürsey Bilim Merkezinde Maya İzi Feza Gürsey Bilim Merkezinde Maya İzi