Dünya Tiyatrolar Günü Kapsamında Maya Sahnesinde Shakespeare Rüzgârı

26 Mart 2019

Mayalı çocuklarımızın her yıl bir İngilizce Tiyatro gösterimi deneyimlemelerini önemsiyor ve bu sürecin onların dil performanslarına olumlu etkileri olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu sene, “Dünya Tiyatrolar Günü” kapsamında okulumuz konferans salonunda 26 Mart 2019 Salı günü, ortaokul öğrencilerimiz “Macbeth” adlı Shakespeare oyununu izleyip interaktif katılım sağlamışlardır. Etkileyici oyunculuk ve dil performanslarıyla öğrencilerimizi büyüleyen oyun dekorundan müziklerine, içeriğinden oyunculuğuna kadar öğrencilerimize ana dil dışında da sanatla buluşma ve sanat eseri tanıma adına önemli bir fırsat sağlamıştır.
“Macbeth” adlı oyun Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde ve Birleşik Arap Emirliklerinde gösterimi yapılan Türkiye turnesi kapsamında da okulumuzda gösterimi yapılmış, ortaokul öğrencileri için uyarlanmış ve organize edilmiş uluslararası bir etkinliktir.
Maya Okulları İngilizce Bölümüne ve değerli tiyatro oyuncularına, öğrencilerimizin yabancı dil öğrenme serüvenlerini bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerle zenginleştiriyor olmaları ve çocuklarımızın sanatla hedef dilde de buluşmalarını destekledikleri için teşekkür ediyoruz.