DÜNYA FELSEFE GÜNÜNÜ ANMAK VE YAŞATMAK

23 Kasım 2020

21. Yüzyıl beceri odaklı öğrenim sürecini, yapıp yaşayarak öğrenme modeli çerçevesinde tüm içerikleriyle özdeşleştiren Maya Anadolu Lisesi, Dünya Felsefe Gününü bu kapsamda çeşitli etkinliklere çevrimiçi olarak kutlamıştır. Gerek ülkemizin gerekse tüm dünyanın karşılaştığı problemlere , felsefenin ışığında bakabilmenin önemini, biz mayalılar olarak önemsiyoruz. Barış, özgürlük, insan hakları ve değerlerinin korunması ve gelişmesinde felsefenin önemi büyüktür. Bu sene dünya felsefe günü programımızı çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, sanatçı Raffaello Sanzio’nun ünlü tablosu olan 'Atina Okulu’nu canlandırdı. Yaratıcı drama içeriğiyle zenginleşen anma günümüzde, kısa film izlencesi ve İz Bırakan Felsefeci düşünürlerin sunuşu ile Dünya Felsefe Gününü kutladık. Emeği geçen herkese teşekkürler.