CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR!

29 Ekim 2019

CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR!
Cumhuriyet halkın hür iradesini ortaya koyan, kendisini yönetme hakkını elinde tutan bir yönetim biçimidir. Kurtuluş Savaşı destanın en güzel sonucudur. Azimkârane milletimiz zor geçen yılların ardından kendisine en çok yakışacak bir modeli seçmesiyle Türk Milleti’nin kaderini değiştirmiştir.
Bir ulusun yeniden ayağa kalkmasının timsali olan ve Yüce Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetin 96.yılını Maya Okulları olarak heyecan ve coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sabaha marşla başladık,her bir yeri kırmızı beyaz bayraklarla donatılmış geçitlerden geçerek tören alanına gittik… Cumhuriyet’in ilan edildiği topraklarda, cumhuriyetin yılmaz bekçileri öğrencilerimiz aldı mikrofonu. Çalsın marşlar, söylensin destanımız diyerek oratoryo gösterisi yaptılar. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları göründüler aydınlıklar içerisinde. Samsun’a hareket ediyorlardı. Bir Destan yazılıyordu. Sonra bir ses duyuldu: “Efendiler, Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.” Ardından halk çıktı sahneye;  horonlar teptiler, alkışlar yaptılar, ayaklarını vurdular, sımsıkı kenetlenmiş bir şekildeydiler. En güzel oyunlarla sevincini ortaya koydular. Baştanbaşa tüm salon 10.Yıl Marşı ile bayraklar havada kutlandı. Bizleri bayram günü alkışlarla, bayraklarla, marşlarla yalnız bırakmayan velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.
Sportif Ekinlikler Kulübümüz okulumuzdan Maya Anadolu Lisesine Cumhuriyet Yürüyüşü yaptılar. Marşlarla ve bayraklarla çıktığımız bu kutlu yolculukta; öğrencilerimiz bayrak teslim takdimi yaptılar. Liseli öğrencilerimizin hazırladığı “Cumhuriyet” gösterisini izlediler. Bu güzel gösteri ve ev sahipliği için kendilerine teşekkür ederiz
Cumhuriyetin 96.Kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarız.
Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR! CUMHURİYET EN GÜZEL BAYRAMDIR!