CANIM ANKARA!

13 Ekim 2021

27 Aralık 1919’da Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelmesi ile Ankara halkı büyük bir sevinç ile Atatürk ve beraberindeki heyeti karşılamış; böylece bu şehir Millî Mücadele’nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Milli Mücadele’nin, hürriyet ve bağımsızlığa kavuşma savaşının merkezi haline geldi.
Ankara, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasından Cumhuriyet’in ilanına kadar geçen süre içinde sayısız olaylara sahne oldu ve 13 Ekim 1923’te başkent olarak kabul edildi.

Maya Okulları Oran yerleşkesi olarak 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu kapsamında okulumuzda günün anlam ve önemine ilişkin etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin Atatürk ve Ankara ile ilgili hazırladığı mini sergi ise muhteşemdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizle...

CANIM ANKARA! CANIM ANKARA! CANIM ANKARA! CANIM ANKARA! CANIM ANKARA! CANIM ANKARA! CANIM ANKARA!