Çanakkale Geçilmez!

18 Mart 2019

Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünü kutlamak ve şehitlerimizi anmak amacıyla Maya Okulları’nda gerçekleştirilen törende şiirler okundu, marşlar söylendi.
“Kimisi dalından yeni toplanmış bir karagevrek, kimisinin daha yeni olmuş üçeyrek, kimisi üzmemiş daha anasını hiç mumdirek, hepsi oldular bu cephede müşterek. Bilmezler ki yağacak başlarına düşmandan zemberek ama koştular cepheye bilerek isteyerek ve hiç tereddüt etmeyerek... Etten bir mendirek inşa ederek durdular boğazla kara arasında dayanmanın meşakkatli olduğunu bilerek. İncerek bedenleri ile cepheden cepheye giderek fark ettiler ki saflar artık daha seyrek büyümekteydi karşıdaki engerek. Kiminin memleketi Siverek, kiminin Dibek, kiminin Göynücek, bundan sonra hepsi en son Biga’da, Lapseki’de Ecebat’ta, Bozcaada’da görülecek."
Dünya için çok da önemsiz görünen bir cepheydi Çanakkale. Öyle düşünüp geldiler bu topraklara ve geldikleri gibi gittiler. Çanakkale, savaşın dönüm noktası olmuştu. Bundan yıllar önce en son şehidimizi 8 Ocak 1916’da verdik. 9 Ocak günü her şeylerini alıp gittiler, yakamadıklarını yakıp yıkıp gittiler. Yakamadıkları bu topraklardı, yıkamadıkları zaferimizdi. Aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, törende görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Çanakkale Geçilmez! Çanakkale Geçilmez! Çanakkale Geçilmez!