Bir Kuşun Kanadında Onlarca Masal Yaşar

05 Mart 2019

Bazı yazarlar vardır sadece sözleri büyüler seni. Sırça köşklerinden sizleri selamlar anlaşılması güç kelamlar yollarlar. Kibirlenme piramidinin en tepesinde oturur, okurlarına oradan bakarlar. Bazı yazarlarsa sokakta selamlaştığınız bir mahalle sakini gibi sizden biri olurlar. Komşu kızı kadar dertlerinize bir kapı tıklatması yakınlıkta, bir kuşun kanadına sizleri takıp yeryüzüne bakacak aydınlıkta. Evvel zamanlardan çıkıp gelip yanı başınıza oturacak sıcaklıkta. Oyunlarıyla tüm anneleri çocuklarından çocuklarına macera dolu bir yolculuğa çıkaracak yaratıcılıkta.
"Düşünen Genç Projesi" kapsamında Maya Okulları öğrencileri yarıyıl tatilinde okudukları "Kuş Masalları’’ kitabının yazarı, çocuk edebiyatının sevilen kalemi Şermin Yaşar; Tuna, Mete ve Name'nin annesi Maya Okullarında hepimizi gönül dağlarında dolaştırıp iyiliğin, şefkatin, hoşgörünün, sevginin ve barışın şarkısını şakımaya davet etti. Sevgili çocuklarımız ve çocukluğuna tutunan bizlere masalsı bir sunum yaptı. Kuş türleri ve onların yaşamları ile ilgili ilgi çekici bilgileri aktarırken çocuklarımızı ve çocukluğuna tutunanları özlenen bir diyara götürdü.
Öğrencilerimiz, oğlunun bulduğu bir kuş tüyünden aldığı ilhamla başladığı kitabı yazarına imzalatma fırsatı buldular. Öğrencilerimizin okudukları kitaplardan esinlenerek yazdığı manzum türde masallar ve yine büyük bir emekle hazırlanan "Kuş Masalları’’ kitabı sunumu dinleyen çocukları ve yazarımızı masalın büyülü dünyasında yaşattı.
Bu keyifli ve verimli paylaşım için sevgili Şermin Yaşar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bir Kuşun Kanadında Onlarca Masal Yaşar Bir Kuşun Kanadında Onlarca Masal Yaşar Bir Kuşun Kanadında Onlarca Masal Yaşar Bir Kuşun Kanadında Onlarca Masal Yaşar