Bilim Kahramanları Buluşuyor

16 Şubat 2019

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada  80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor.  FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.
Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program/kod yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, tiyatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.
Maya Okulları olarak her yıl katıldığımız turnuvada dünya gündemine uygun bir tema ile çalışmalarına devam eden öğrencilerimiz bu yıl "uzay"  teması ile ilgili çalıştı. Evrensel sunum tekniklerini uygulayan Mayalılar, yeni arkadaşlıklar edindikleri, biz olma bilincini geliştirdikleri muhteşem bir gün ardından Strateji ve Yenilikçilik ödülünü almaya hak kazandılar.
Öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine destek olan takım koçu Fatih Dursun’a teşekkür ediyoruz.

Bilim Kahramanları Buluşuyor Bilim Kahramanları Buluşuyor