Ben Çocuğum ve Haklarımı Biliyorum!

26 Kasım 2019

Küçük yaşlardan itibaren haklarını bilerek yetişen çocukların, büyüdüklerinde bilinçli yetişkinler olarak toplumun gelişmesinde büyük rol oynayacaklarının bilincinden yola çıkan Maya Okulları “Dünya Çocuk Hakları” haftasında da çocuklarımızın haklarını bilen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmelerindeki sorumluluğunun bilinci ile hareket etmiştir.
Çocuklarımızın kendi haklarını etkili ve nitelikli şekilde öğrenmelerini sağlamak ve farkındalıklarını yükseltmek amacıyla 26 Kasım Salı günü sınıf içi ve okul genelinde etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Etkinliklerimiz kapsamında; öncelikle okulumuz öğrenci meclisi başkan adayları “Çocuk Hakları” nın nasıl gündeme geldiği, bu sözleşmenin nasıl ve hangi katılımcılar tarafından oluşturulduğu ve hangi maddelerin olduğuyla ilgili bilgilerini hikâyeleştirerek anlatmışlar ve öğrencilerimize unutmamaları gereken haklarını hatırlatmışlardır. Öğrencilerimiz bu konuşmaya önceden sınıflarında etkinliklerle hazırladıkları yalnızca çocuk oldukları için sahip oldukları hakları belirten pankartlarıyla katılmışlar ve pankartta yazdıkları çocuk haklarını diğer tüm arkadaşlarıyla paylaşmışlardır.  Ardından da müzik öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan “Çocuğuz Biz” isimli şarkı 2. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koromuz tarafından söylenmiştir. Emeği geçen Müzik ve Rehberlik Zümreleri öğretmenlerimize ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ederiz.

Ben Çocuğum ve Haklarımı Biliyorum! Ben Çocuğum ve Haklarımı Biliyorum! Ben Çocuğum ve Haklarımı Biliyorum!