Ateş Kuşu

02 Mayıs 2019

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, tanıtmak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacıyla, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 2005 yılından beri her yıl  Ankara'da “Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ni düzenlemektedir.
Festival, kapsamında Oran Yerleşkesi 2. Sınıf öğrencileriniz Romanyalı gölge oyuncularının ve Türk tiyatro oyuncularının ortaklaşa sergilediği "Ateş Kuşu" gösterisini Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesinde izlediler.
İyiliğin her zaman kötülüğü yendiği konulu gösteriden öğrencilerimiz anılarına güzel sahneler, güzel sözler katarak ayrıldı. Kültürler arası gelişim ve değişime hizmet eden bu festivalin amacına ulaştığını çocuklarımızın yüzündeki gülümsemelerde gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu Ateş Kuşu