ASİMETRİK İNOVASYON ATÖLYESİ İLK PROJESİ

05 Ekim 2020

Maya Okulları Antalya Fen ve Teknoloji Lisesi Asimetrik İnovasyon Atölyesi’nin, ilk proje teması “Sokak Hayvanları”  çalışması başlamıştır.

9/A Fen ve teknoloji sınıfının gözlem ve tespit aşamasıyla başlayan çalışma, “İnsanları sokak hayvanlarıyla ilgili nasıl bilinçlendirebiliriz? “ sorusuna çözüm üretmekle devam etmiştir. Projede sosyal medya kanallarıyla insanları bilinçlendirmek için görsel dijital medya içerikleri hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Bu içerikleri hazırlamak için de video ve fotoğraf düzenleme eğitimleri alan öğrenciler, afiş ve videolarını tamamlamıştır.

Fen ve Teknoloji 10/A sınıfı ise yine sokak hayvanları temasında “Sokak hayvanları hastalandıklarında veya yaralandıklarında nasıl tedavi olabilirler?” sorusunu ele almıştır. Herhangi bir yerde karşılaştığımız yardıma ihtiyacı olan yaralı veya hasta bir sokak hayvanını ilgili veteriner birimine hızlı bir şekilde bildirmek için bir cep telefonu uygulaması yapmışlardır. Bu uygulama sayesinde sokak hayvanı dostumuzun fotoğrafını, bulunduğu konumu, gerekli açıklamayı, tarihi ve saati çok kolay bir şekilde veterinere gönderip kayıt oluşması sağlanabilmektedir. Bu uygulamayı yapmak için android programlama eğitimi alan öğrencilerimiz, projenin çalışır uygulamasını Okul müdürümüz Ayşe Gülşen Yazıcı’ya sunmuşlardır.

ASİMETRİK İNOVASYON ATÖLYESİ İLK PROJESİ ASİMETRİK İNOVASYON ATÖLYESİ İLK PROJESİ ASİMETRİK İNOVASYON ATÖLYESİ İLK PROJESİ ASİMETRİK İNOVASYON ATÖLYESİ İLK PROJESİ