Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi Gezisi

17 Ekim 2019

Çocukların hareketlerine düzen getiren, zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerine yardımcı olan, hayal güçlerini ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren oyuncakları, temamız boyunca birçok etkinlik ve ders sürecinde inceleme fırsatı elde ettik. Ana sınıfı öğrencilerimizle, uygulanan etkinlik ve çalışmalar sırasında öğrencilerimizin edindikleri kazanımları birebir gözlemlemeleri amacıyla 15/17 Ekim günlerinde Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesine inceleme gezisine gidildi. Öğrencilerimiz geçmişte annelerinin ve babalarının küçük yaşlarında oynamış oldukları oyuncakları gözlemleyerek günümüzde kendi kullandıkları oyuncaklarla karşılaştırma fırsatı elde ettiler. Oyuncakların boyutlarını, kullanım şekillerini, yapıldıkları malzemeleri, renklerini vb. özelliklerini inceleyerek sınıf ortamında kullanmış oldukları oyuncaklar üzerinden benzerlik ve faklılıklarını karşılaştırdılar.