Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde

05 Mart 2019

Anadolu Lisesi 9 ve 10.sınıf öğrencileri 5-12 Mart 2019 tarihleri arasında Dünyanın teknoloji başkenti Silikon Vadisi’ni ve dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Stanford, UC Berkeley ve UCLA Üniversitelerini ziyaret ettiler. Bugün hepimizin haberdar olduğu ve aktif olarak kullandığı Google, Facebook, Intel, Amazon, HP, Uber, Apple, Yahoo gibi şirketlerin ana merkezlerine gidip çalışanlar ile aynı havayı soludular. Google Kampüsünü çalışanların kullandığı bisikletlerle gezip, Silikon Vadisi’nin doğduğu yeri, Hewlett-Packard’ın mütevazi garajını ziyaret ettiler. David Packard, William Redington Hewlett adlı öğrencileri tanıştırıp dünyanın teknoloji başkentinin kurulmasını sağlayan Frederick Terman’ın adını taşıyan Stanford University mühendislik binası olan Terman Engineering Library’nin havasını soludular. Dünyanın ilk bilgisayarı, robotları ve video oyunlarının da yer aldığı Computer History Museum’u ziyaret ettiler. Başarısızlıktan korkmadan çalışıp, üreten insanların birbirlerine sağladığı imkanları yerinde görüp ufuklarını genişleten öğrencilerimiz, motivasyonlarını artıran bu gezide çok eğlendiler.

Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde Anadolu Lisemiz Silikon Vadisinde